Nyårsaftons ritt

Idag begav jag och Anna oss iväg till stallet i förmiddags för att motionera hästarna och fixa med allt annat. Det har frusit på under natten så nu är det minusgrader här. Pga detta så ömmade Tage i ena hoven då han har tappsko där. Hovslagaren ska dock komma nästa vecka och sko båda två så det kommer ju att fixa sig snart.

Jag red dressyr på Boppen och han kändes faktiskt ganska så fin. Det tog ett tag innan han var helt lösgjord, men galopparbetet är riktigt bra just nu. Han har bra bakbensaktivitet och takt i galoppen vilket kan vara svårt på honom då han gärna blir lite lång och loj i galoppen. Eftersom den kändes så fin så jobbade jag mycket med just den för att få honom att komma loss i kroppen. Det blev endel byten, tempoväxlingar, samling, avbrott(galopp-halt-ryggning-galopp) och arbetspiruetter. Det enda som var jobbigt idag var att han inte ville slappna av(som vanligt). Det är två hörnen i nya ridhuset som han är superrädd för så det hindrar ridningen från att gå precis som jag vill. Jag är ändå nöjd för han är mycket mjukare nu mot vad han har varit det senaste.


Nu blir det till att fira nyårsafton. Anna kommer befinna sig här hemma, medan jag beger mig till Trollhättan och firar med goda vänner. Vi hörs igen imorgon!

/ Emma

Ett bevis

Här är ett bevis på att 3*1 cm regeln inte skulle bli någon ny regel för nästa år, utan regeln var bara förtydligad. Lite frustrerande att läsa på hur många bloggar som helst om den "nya" hemska regeln när det inte ens stämde(vilket jag visste redan från början). Det var dessutom en av anledningarna till att jag inte blev speciellt oroad av regeln, nästan alla hade redan brutit mot den under en lång tid utan att någon hade brytt sig.

Det ska dock tilläggas att jag inte sympatiserar med regeln, men samtidigt så förstår jag syftet till varför ridsportförbundet vill införa den igen. Jag är helt enkelt ganska så neutral i frågan.

Bryter mot regeln rejält med Scapa-schabrak hösten -10:


/ Emma