Motionering x 3

Idag fick Ramona göra ett litet "följa John" pass med mig. Gjorde bara simpelt i skritt, halt, backa och lite trav också. Det fungerade fint!
Pappa hjälpte mig och tömlongerade först Tage. Jag såg lite när han skrittade av och bad honom att trava lite på grusplanen bara för att se hur stapplig han var. Enligt mig så såg han faktiskt bättre ut! Därför tänkte jag eventuellt sitta lite på honom imorgon för att känna lite hur han är.
Sen tömlongerade pappa Boppen också, vilket gick bra. Hans sår ser mycket bättre ut och idag har han dessutom fått sista penicillinkuren så snart kan vi nog börja rida på honom igen :)

Hade en väldigt snygg stalloutfit:

Det är bra tur att det inte är ridskola längre alltså, haha! Synd bara att det var hoppträningar idag... Men det bjuder jag på ;)

/ Anna

Stå själva.

Våra hästar har aldrig haft några problem med att stå själva i stallet/ hagen om det har behövts, vilket jag tycker är väldigt skönt. Att hästarna ska kunna stå själva kortare stunder tycker jag är ganska nödvändigt. Vid till exempel skoningar tycker inte jag att man ska behöva ta in andra hästar för att sin egen ska hålla sig lugn. Tävling är ett annat exempel när ens häst ofta måste stå själv en längre stund, och om hästen inte kan stå själv i stallet utan att bli stressad så kan man inte förvänta sig att den ska stå lugnt i transporten heller.

Om man har en häst som inte vill stå själv så tycker jag att det är bra att träna på detta. Kanske genom att ge hästen en tuss hö och sedan succesivt öka tiden den får stå ensam i boxen/hagen.

Har era hästar problem med att stå själva? och tränar ni i så fall på att få bort det problemet?

/ Emma

Oldies

Ibland är det riktigt roligt att ha kvar sin gamla bilddagbok när man hittar gamla bilder som inte finns kvar på datorn längre(vet inte riktigt varför dock?).

Tänkte bjuda på lite blandade hästbilder!

Våran förra häst Bohun, charmtroll!

Detta är verkligen sjukt längesedan! Kan knappt gissa när det var... 5-6 år sedan kanske? Jag och Elina red i vilket fall som helst hem till vårat hus på Silver och Orkan.

Överredigerad bild på mig och Bohun. Detta måste varit -07 om inte jag har helt fel.

Jag och Elina på klubbdressyr med Hellman och Orkan. Minns att vi red en M1 clearround och att jag red fel! Har inte ridit fel sedan dess dock och jag tror att detta var -05.

Ännu en gång som vi red hem till vårat hus(ca 750 meter). Elina på Napolion, Hanna på Orkan och jag på Silver.

Finaste Hellman!

På tävling i Nuntorp, gotacupen som Emma red, -07 kanske? Minns att jag var dunderförkyld och hörde alla röster i två olika tonlägen, knepigt!

/ Anna