Monica-träning.

Dagens träning för Monica kändes väldigt givande och jag tycker även att Boppen var duktig. Det märktes allt rätt bra skillnad på honom i slutet av passet. Jag fick endel bra saker att ta med mig till min vardagliga träning för att få Boppen mjukare och smidigare.

Monica har ju ett rätt annorlunda instruktörssätt mot vad jag är van vid sen tidigare och hon säger ju även saker på andra sätt mot vad man är van vid, vilket är väldigt bra. Pedagogisk var hon också och är väldigt tydlig när saker är bra/dåliga. Hon gjorde att jag red Boppen mycket mer framåt idag, vilket jag inte riktigt är van vid(främst galoppen) då jag brukar försöka få honom lydig och lyssna tillbaks då han är så stor och kan bli rätt stum/stark ibland. Han började i alla fall arbeta väldigt fint efter det.

Givande träning somsagt! Efter träningen hade vi möte med Carina om hur vi ska lägga upp våra dressyrträningar varannan torsdag. Tänkte skriva i ett enskilt inlägg vad jag och Anna ska göra för något.

Nu blir det snart världscuphoppning, glöm inte att kolla :) 17.00 på SVT1./ Emma

Dags för träning!

Nu på förmiddagen är det dags för dressyrträning för mig och Boppen för en utomstående tränare på klubben. Det är Monica Björkdahl vi ska rida för, och jag har ridit för henne på Tage en gång för kanske 2 år sedan så jag minns ju inte så mycket av det. Har i alla fall klubbkompisar som tränar för henne då och då och gillar henne.

På eftermiddagen är det även lite dressyrmöte om hur vi ska lägga upp våra träningar och sånt.

Tråkig uppdatering har det vart nu i helgen, men jag har inte varit hemma speciellt mycket och hunnit skriva något.

/ Emma

Hur har Tage blivit så ambitiös?

Under de åren vi haft Tage så har han utvecklats mycket i dressyren, men han har alltid varit väldigt oambitiös och lat. Helt enkelt så han har ofta inte gjort sitt bästa. Vi har alltid vetat att han kunnat, men tyvärr så har han alltför ofta inte visat hur duktig han är. Vissa ridpass, väldigt sällan dock, så har man fått känna på vad han kan och fått riktiga wow-känslor och därför varit besviken över att han inte visar detta oftare.

Under de senaste månaderna har någonting hänt med Tage. Jag vet inte vad det är, men från att gå från en rätt tjurig, lat liten oambitiös häst så går han helt plötsligt hur bra som helst nästan varje ridpass och wow-känslorna är fler än någonsin. På en månad har man nog fått lika många som under 3 års tid. Äntligen får man ordentlig möda för arbetet man lagt ner och det är så skönt att det har börjat släppa nu. Vi får hoppas att detta kommer börja märkas på tävlingsbanorna i vår också. Säsongens sista lokala dressyr slutade ju minst sagt bra med en tredjeplats i LB på nästan 70 %.

Förhoppningsvis kommer Tage att fortsätta vara så ambitiös som han är nu. Det blir ju så himla mycket lättare och roligare för mig och Anna då!

haha, på tal om bra matchning(inlägget innan), här är en bild på Tage som är 3 år gammal. Observera att Anna tyckte att det var asbra matchning och bilderna är tagna seriöst.


/ Emma