Veterinärbesök för båda hästarna.

Idag kom veterinären ut för att kolla till både Tage och Boppen på betet. Tänkte skriva lite vad han gjorde med bägge hästarna.

Boppen:
Först och främst kom han ut för att vaccinera honom, så nu har vi det gjort. Men en annan väldigt viktig åtgärd han gjorde var att raspa tänderna/kolla till munnen på honom. Boppen är väldigt rädd om sin mun och sitt huvud över huvud taget, så innan veterinären ens kom in i munnen var han tvungen att droga stackaren så mycket som de gör när de drogar en hingst som ska kastreras. När han väl kikade i munnen var den riktigt illa, så illa att han inte kunde ta allt idag, utan ska komma tillbaks om 3-4 månader och fixa resten då. Stackars Boppen som haft så illa mun! Det kanske inte är så konstigt då heller att vi tyckt han varit stark/stum i munnen.

Tage: Veterinären kollade till honom lite bara pga att han hostar nu och har gjort det i en vecka. Han trodde i alla fall inte att det var någon fara med honom, för han andas ju inte tungt eller något, är pigg och har ingen feber som han hade förut. Antagligen var det bara en förkylning/virus eller liknande. Om han inte blev bättre skulle vi höra av oss.

Skönt med det beskedet på Tage och väldigt skönt att veterinären kunde göra de åtgärderna på Boppen. Vi är noggranna med att en veterinär/hästtandläkare kollar till våra hästars munnar regelbundet då det gärna blir vasst osv där inne. Man kan ju undra hur vasst det var inne i Boppens mun då tidigare ägare(eller i alla fall de som hade honom innan oss) aldrig kollat tänderna på honom.

/ Emma

Kommentarer
Felicia säger:

söt blogg

2010-06-30 | 16:41:58
Bloggadress: http://efji.blogg.se/
Rebecka säger:

Sv: Ja, fast man hoppas oftast på att få mycke mer än möjligt, eller nåt xD

2010-06-30 | 18:18:36
Bloggadress: http://raneryttaren.blogg.se/
Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m. säger:

Haha, gör så :)Hur brukar du göra då? Simmar du brevid?

2010-06-30 | 20:07:30
Bloggadress: http://linneabrandt.blogspot.com
felicia säger:

svar: så lite så

2010-06-30 | 21:02:26
Bloggadress: http://efji.blogg.se/
julia* säger:

Oj, Tur att ni hade en vetrinär som såg detta med tänderna då i alla fall.

2010-06-30 | 23:32:41
Bloggadress: http://livetmedjulia.blogg.se/
Elina säger:

superfin blogg, och jättefina hästar. hur länge har du ridit? :D kram!

2010-07-01 | 01:45:16
Bloggadress: http://weelcometomylife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: