Veterinärbesök för båda hästarna.

Idag kom veterinären ut för att kolla till både Tage och Boppen på betet. Tänkte skriva lite vad han gjorde med bägge hästarna.

Boppen:
Först och främst kom han ut för att vaccinera honom, så nu har vi det gjort. Men en annan väldigt viktig åtgärd han gjorde var att raspa tänderna/kolla till munnen på honom. Boppen är väldigt rädd om sin mun och sitt huvud över huvud taget, så innan veterinären ens kom in i munnen var han tvungen att droga stackaren så mycket som de gör när de drogar en hingst som ska kastreras. När han väl kikade i munnen var den riktigt illa, så illa att han inte kunde ta allt idag, utan ska komma tillbaks om 3-4 månader och fixa resten då. Stackars Boppen som haft så illa mun! Det kanske inte är så konstigt då heller att vi tyckt han varit stark/stum i munnen.

Tage: Veterinären kollade till honom lite bara pga att han hostar nu och har gjort det i en vecka. Han trodde i alla fall inte att det var någon fara med honom, för han andas ju inte tungt eller något, är pigg och har ingen feber som han hade förut. Antagligen var det bara en förkylning/virus eller liknande. Om han inte blev bättre skulle vi höra av oss.

Skönt med det beskedet på Tage och väldigt skönt att veterinären kunde göra de åtgärderna på Boppen. Vi är noggranna med att en veterinär/hästtandläkare kollar till våra hästars munnar regelbundet då det gärna blir vasst osv där inne. Man kan ju undra hur vasst det var inne i Boppens mun då tidigare ägare(eller i alla fall de som hade honom innan oss) aldrig kollat tänderna på honom.

/ Emma

Tage och Boppen goes föräldrar?

Igårnatt drömde jag en skitkonstig dröm om Tage och Boppen. Jag drömde att de var dräktiga, och Tage med tvillingar dessutom.

Kommer ihåg att jag i drömmen frågade min dressyrtränare Carina "Men, valacker kan väl inte bli dräktiga?" och då svarade hon "jo, men det är faktiskt ganska vanligt att det händer ibland".

Haha, tur att det inte sker i verkligheten i alla fall, i så fall kanske de hade sett ut såhär:
/ Emma

Bilder - Badbilder från idag!

Oj oj oj, hästarna var ganska så badsugna om man säger så. Anna lyckades trilla av Tage, eller, det går inte att bada med honom utan att trilla av. Jag red Dakota och hon var jätte sim-glad(och något lättare att sitta kvar på än Tage som knappt kan simma xD). Kul var det i alla fall, så det lär bli mer bad i sommar!Här håller Anna på att trilla av!


När hon trillat av ville Tage fortsätta busa och skvätta på henne.
Tage ÄLSKAR att bada och skvätta.


Dakotas simteknik.


Pappa tog måånga bilder, så orkade inte ladda upp så jättemånga(svårt att välja ut), men ja ni ser ju att hästarna älskar att bada i alla fall!

/ Emma