Terminsplanering!

På torsdag ska jag börja träna dressyr för Carina igen! Ska bli skitkul att börja träna för henne igen, då Tage har utvecklats väldigt mycket med hennes hjälp. Tyvärr har jag inte kunnat träna för henne ett tag nu då hon har varit gravid och mammaledig, men nu ska hon komma tillbaks varannan torsdag och ha lekioner igen. Jag kommer rida tillsammans med en annan tjej i en halvtimme, så det blir kort och intensivt, som jag och Tage gillar.

Innan torsdagen nu så har jag fått skriva en s.k. terminsplanering och även fått svara på endel teoretiska frågor om dressyr. Vad ska jag säga? Mina teorikunskaper är inte så bra som de borde vara om man säger så, och det är någonting som jag borde träna mer på.

I alla fall, jag tänkte berätta lite för er vad som stod på min terminsplanering!:

* Mitt mål med ridningen(långsiktigt) - Mitt mål med min ridning är att någon gång rida MSV dressyr. Jag tror dock inte att Tage har den kapaciteten då han kanske inte har några supergångarter. Just nu har jag inga sådana ambitioner heller, utan känner att jag bara vill utveckla min egen ridning och min häst, men detta är mitt mål som jag vill(och kommer?) att uppnå så småningom.

* Mina mål denna terminen - I och med projektarbetet ska jag innan maj ha ridit två LArundor på minst 60 % och detta måste jag såklart träna inför. Annars vill jag innan sommaren kunna samla Tage bättre och även få till byten utan att han ska kicka så jag måste stå upp i sadeln, haha. Grejen är att Tage kan byta, men han är lite busig och sparkar väldigt ofta när han byter. Ibland kan man få till vissa väldigt bra, men jag vill lära mig att få till dessa bättre.

* Vad jag vill träna extra på - Ja, som ni kanske kan förstå så är det just byten. Annars vill jag träna på att allmänt få Tage mer lydig och samarbesvillig. Han ska lyssna så bra på mina hjälper att de knappt ska synas, och vi ska helt enkelt bli mer samspelta som ekipage.

Från och med nästa vecka kommer mitt och Tages träningsupplägg vara följande:
 - ojämna veckor: måndag: dressyrträning i grupp, 1h för Emma Lundström. torsdag: Dressyrträning i par 30 min för Carina Sjögren
 - jämna veckor: torsdag: hoppträning i grupp, 1h för Therese Häggsjö.

Äntligen börjar träningen på allvar igen!

Carina och snygg-pricken på hans första lokala tävling för knappt 1,5 år sedan.


/ Emma
Kommentarer
AnKi säger:

Usch vad avundsjuk jag är, jag vill också träna för Carina ju =(http://vilsenpannaka.blogspot.com

2010-01-30 | 15:02:38
Bloggadress: http://petersborggedion.webs.com
Warnmark -bloggen för dig & din häst säger:

Sv; Haha ja precis. Men den var verkligen brun också, inte ett endaste vitt tecken typ, haha

2010-01-30 | 21:49:52
Bloggadress: http://warnmark.blogg.se/
Mitt liv som hästnörd säger:

Det är verkligen super att strukturera upp och sätta kort- och långsiktiga mål! Angående MSV så behövs det inga supergångarter, den stora skillnaden mellan LA och MSV är att det krävs mer samling. Klarar ni bara det kan ni absolut rida MSV. Sikta högt och träna hårt så klarar ni det!

2010-01-31 | 15:18:11
Bloggadress: http://casey.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: