Tummen upp för...

...Svante Johansson!

Jag antar att det var fler än jag som såg Svantes två superfina ritter idag på världscupstävlingen i Zürich.
Det finns inte mycket mer att säga än att Svante är en riktigt bra ryttare, och Saint amour är inte direkt en dålig häst heller. Trots att hästen är liten så har den en väldans kapacitet, och man ser på den att den verkligen gör allt för Svante. De två har ett så fint samspel som alla ekipage borde sträva mot! Därför får Svante(och Saint amour) tummen upp från mig idag!/ EmmaDagens ridning - dressyr

Vad red/tränade vi på: Idag blev det lite skänkelvikning och framdelsvändningar.
Vad gick bra/dåligt: Han var ganska tjafsig. Men framdelsvändningarna gick bra, han stressade inte så som han brukade. Skänkelvikningarna gick sämre, han lyssnade inte riktigt på dem.
Varför gick det bra/dåligt?: Han var ganska lat idag. Jag trodde han skulle vara pigg när han inte gått på två dagar men nej där hade jag fel, haha! Men jag tror att vi båda var ganska otaggade på ett ridpass med tanke på att det var 20 minus ute. Sen hade jag tjocka skidvantar på mig, så det var inte känslan på topp heller.
Vad kan jag tänka på till nästa gång? Ha bättre vantar på mig! Och vara snabbare i skänkelvikningarna. 
Vad ska jag rida under morgondagens ridpass?: Imorgon är det dressyrträning och Emma ska rida Tage.Bilden är från augusti -09.
Vi hade hästarna på sommarbete och tog Tage till ridskolan för att träna lite, och han hade inte varit på ridskolan på ett tag. När jag red in i paddocken så kollade Tage väldigt mycket på något. Det visade sig vara massor av fiskmåsar som satt i hagen 10 meter bort. Tage blev så rädd att han började backa och småstegra! Så Emma var tvungen att leda förbi oss några gånger  tills han vant sig.

/Anna

Terminsplanering!

På torsdag ska jag börja träna dressyr för Carina igen! Ska bli skitkul att börja träna för henne igen, då Tage har utvecklats väldigt mycket med hennes hjälp. Tyvärr har jag inte kunnat träna för henne ett tag nu då hon har varit gravid och mammaledig, men nu ska hon komma tillbaks varannan torsdag och ha lekioner igen. Jag kommer rida tillsammans med en annan tjej i en halvtimme, så det blir kort och intensivt, som jag och Tage gillar.

Innan torsdagen nu så har jag fått skriva en s.k. terminsplanering och även fått svara på endel teoretiska frågor om dressyr. Vad ska jag säga? Mina teorikunskaper är inte så bra som de borde vara om man säger så, och det är någonting som jag borde träna mer på.

I alla fall, jag tänkte berätta lite för er vad som stod på min terminsplanering!:

* Mitt mål med ridningen(långsiktigt) - Mitt mål med min ridning är att någon gång rida MSV dressyr. Jag tror dock inte att Tage har den kapaciteten då han kanske inte har några supergångarter. Just nu har jag inga sådana ambitioner heller, utan känner att jag bara vill utveckla min egen ridning och min häst, men detta är mitt mål som jag vill(och kommer?) att uppnå så småningom.

* Mina mål denna terminen - I och med projektarbetet ska jag innan maj ha ridit två LArundor på minst 60 % och detta måste jag såklart träna inför. Annars vill jag innan sommaren kunna samla Tage bättre och även få till byten utan att han ska kicka så jag måste stå upp i sadeln, haha. Grejen är att Tage kan byta, men han är lite busig och sparkar väldigt ofta när han byter. Ibland kan man få till vissa väldigt bra, men jag vill lära mig att få till dessa bättre.

* Vad jag vill träna extra på - Ja, som ni kanske kan förstå så är det just byten. Annars vill jag träna på att allmänt få Tage mer lydig och samarbesvillig. Han ska lyssna så bra på mina hjälper att de knappt ska synas, och vi ska helt enkelt bli mer samspelta som ekipage.

Från och med nästa vecka kommer mitt och Tages träningsupplägg vara följande:
 - ojämna veckor: måndag: dressyrträning i grupp, 1h för Emma Lundström. torsdag: Dressyrträning i par 30 min för Carina Sjögren
 - jämna veckor: torsdag: hoppträning i grupp, 1h för Therese Häggsjö.

Äntligen börjar träningen på allvar igen!

Carina och snygg-pricken på hans första lokala tävling för knappt 1,5 år sedan.


/ Emma