Göteborg horse show lördag!

Kom nyss hem från stallet och bjuder på uppdatering om det senare, men först tänkte jag sammanfatta gårdagens horse show, och skriva vad jag tycker om de olika tävlingarna/showerna och visa lite bilder. Fler kommer senare!

Young rider krafft cup: Såg inte riktigt hela eftersom vi blev lite sena, men överlag tycker jag att det var fina ritter! Såg tyvärr inte segrande Caroline Kamenskys ritt, men hon brukar vara vass vad jag har förstått.

GP-ponnyn: Precis som de andra åren jag ser finalen blir jag inte imponerad. Det var kanske 1-2 som jag tycker borde rida i Scandinavium. Ryttarna har antingen ingen koll på sina ponnyer, de springer, kraschar in i hindren, eller så har de inte en speciellt bra sits och lägger hästarna fel på hindren. Dock var Elin Wessberg som vann riktigt duktig och förtjänade verkligen att vinna! Hon lade sin ponny rätt på hindren, hade bra tempo, bra sits och det såg okomplicerat ut.
Duktiga vinnaren!


Frihetsdressyr, Honza Blaha: Självklart är det fascinerande att han kan göra vad han gör, men efter att jag såg en annan kille på Stockholm horse show för ett par år sedan kändes faktiskt detta ganska B. Dock borde han vinna pris för hur jävla mycket han kan vrida sina ben. När han red böjde han dem i vinklar som egentligen borde vara helt omänskligt. Usch, vad man kan skratta!

Agility: Såg inte mycket av detta för det intresserar inte mig direkt.

Gymkhana: Irland vann och Sverige kom tvåa. Gymkhana är alltid underhållande att se och man blir lika fascinerad varje gång att de kan hoppa upp/ner och vara så smidiga på hästarna.

1,40-hoppning: Philippe Rozier från Frankrike vann och Peder Fredricsson kom trea. Gillar verkligen Peder, han rider snyggt och riktigt bra!

Göteborg trophy: Underhållande "skräll" att Abdullah Al Sharbatly från Saudiarabien vann. Han var rolig på prisutdelningen med, hoppade av sin häst så den stod lös ett tag medan han fotades. En värd vinnare i alla fall, han satsade i omhoppningen och var enda felfria med nästan den snabbaste tiden. Henrik von Eckerman kom 5a och Roffe 6a. Han rev sista hindret i grundomgången, annars såg allt helt perfekt ut(som vanligt).
Vinnaren! Här är väl dock inte sitsen den bästa ;)

Världscupen, dressyr: Såg inte riktigt hela och missade dessvärre första- och andraplacerade Adelinde Cornelissen och Patrik Kittel. Annars tycker jag det är kul i början att se dressyr, men trots att det är kür blir det långtråkigt efter ett tag. Lite mer intressant att se dressyr nu när man själv rider mer, för man ser att det inte alltid ser perfekt ut hela tiden och man ser de små missarna som man inte gjorde förut.
Det ser inte alltid perfekt ut! Observera att han satt i stolsits inte bara när bilden togs! En frieser dessutom.


/ Emma

Kommentarer
Anki säger:

Kul att se att det finns fler raser i dressyren i de högre klasserna! Friesena är ju sååååå snygga!!

2010-02-28 | 16:49:35
Bloggadress: http://blackwing.blogg.se/
Klara säger:

hahah jo, rätt person vann verkligen GP! Hon som fick gå ut innan prisutdelningen var ju fan värst, vad hade hon där att göra?!

2010-02-28 | 21:43:24
Bloggadress: http://klaraskrabater.blogg.se/
fridan säger:

oj, var en frieser med i küren? va häftigt :D

2010-03-01 | 12:03:11
Bloggadress: http://kaloescha.blogg.se/
Elin Wessberg säger:

Naaaw <3 Tack för denna fina kommentar jag fick!!! Ni kanske kan länka min blogg om ni vill ! Skulle uppsatta det jätte mycket!!!! <3 KRAM

2011-12-08 | 17:27:56
Bloggadress: http://www.elinwessberg.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: