Film - clearround Alingsås.

Filmen från gårdagens clearround, 110-120, kommer här. Var ett helvete att kunna greja med youtube för de har tydligen ändrat så man bara kan logga in på sitt googlekonto, och jag hade ingen aning om att jag ens hade något. Med pappas hjälp löste sig i alla fall tillslut.
Vet inte riktigt hur pappa har klippt mitt i filmen(innan första hindret i 120), men skit samma!

/ Emma

Årsresumé -10

Året 2010 har nu nått sitt slut, och nästa år ser jag fram emot mycket både tränings- och tävlingsmässigt. I det här inlägget tänkte jag skriva lite om höjdpunkterna och dipparna hästmässigt för iår.

För Tages del har framför allt hösten gått som på räls. Han har inte gått speciellt många tävlingar iår, men de tävlingarna vi ridit med honom har han varit riktigt duktig på. I våras var han fortfarande så att han lade av så fort han kom in på banan. Dvs att han gick klockrent på framridningen, men så fort han kom in på banan blev han superseg och ostadig. I höstas tävlade ju Anna honom med bra prestationer och blandade resultat. Den sista tävlingen, LB:0 fick vi dock betalt för mödan och det blev en tredjeplats med nästan 70 %. Överlag har han gått grymt bra det senaste i både dressyren och den lilla hoppningen vi sysslat med.

Boppen har varit hos oss i drygt ett halvår och vi är mer än nöjda med honom. Från första början har han varit väldigt ambitiös i både hoppningen och dressyren och man känner sig verkligen säker på honom. Jag och Boppen har på drygt ett halvår gått från att tävla på 90 cm nivå till att debutera 120, något som jag inte trodde skulle vara möjligt när vi först köpte honom. Jag visste såklart att han var snäll och duktig på att hoppa(han har gått 130 tidigare), men jag trodde inte att jag själv skulle kunna utvecklas så mycket i hoppningen och ridningen över huvud taget bara av att få honom.

Svackorna har inte varit speciellt många men de har såklart funnits där. Boppen fick en lite längre svacka i slutet av sommaren och en bit in i hösten. Den svackan gällde bara dressyren då han blev lite ovilligare och jobbigare att arbeta när vi ställde högre krav i dressyren på honom. Vi är ju tävlingsryttare i både hoppning och dressyr, och det är faktiskt endel skillnad på "hopp-dressyr"(som han gick innan) och tävlingsdressyr som vi rider. Nu när svackan är över känns han istället bättre än någonsin i dressyren, vilket är det positiva som brukar komma med svackorna.
Tage har inte haft någon större svacka vad jag kommer på, utan han har varit väldigt jämn och ambitiös/duktig.

Hästarna har varit skonade från skador, men inte jag. I våras kastade Tage av mig så jag skadade mjukdelarna i hela vänstersidan av ryggen. Hade ont i veckor, men gav mig ändå iväg på en tävling.
I höstas på framskrittningen till klubbmästerskapet i dressyr var det istället Boppen som var överenergisk/spänd, vilket ledde till en flygtur för min del. Denna skadan fick jag ungefär lika ont av, men missade desto fler tävlingar(3 stycken). Jag skadade både svanskotan, sträckte mig och fick en låsning i bäckenet. Lindriga skador med andra ord, men det är alltid jobbigt att missa träningar och tävlingar.

Snygga Tage och Anna på tävling i Norra Älvsborg i höstas:


Jag och Boppen på vår första 110 i Skövde i höstas. Jag längtar tills utomhussäsongen börjar så man kan få lite roligare kort!


Jag är verkligen supertaggad inför nästa år! Känns som om det kan bli riktigt bra om allt går som man tänkt sig. Det ska bli så kul att komma ut och rida regionalt också, vilket jag inte kunnat göra iår då jag endast haft lokallicens.

/ Emma

Wiho!

Jag är superglad nu, och vet ni varför?...

Jag blev felfri i både 110 och 120!
Det känns så himla bra, speciellt med tanke på att banan nästan bara bestod av räcken(vi har svårast för dem) och att det var min debut i 120.

Boppen kändes riktigt fin idag. Fick dock bättre flyt i 120 när jag fått känna på distanserna lite. Det kändes som om 120 inte heller var några problem, även om hindrena kom rätt fort och tävlingen gick i det mindre ridhuset.

Tycker också det är lika kul att komma och tävla/rida CR i Alingsås för alla är så trevliga och det är bra anordnat.

En annan sak som var kul var att få träffa Jennifer(Boppens förra ägare) igen. Bad henne om lite tips och hon sa att hon också haft problem med grundtempot i galoppen eftersom det känns som om det går så mycket snabbare på en så stor häst. Jag behöver få till det lite bättre, men samtidigt så har det blivit mycket bättre sen vi köpte honom, men det tar ju lite tid att vänja sig och hitta knapparna. Vi har ju bara haft honom i 7 månader, så jag tror att det snart kommer gå ännu bättre på tävling.

Filmen kommer antagligen upp imorgonbitti så ni vet det!

/ Emma