Min häst är bäst!

Måste bara skryta lite om Tage för han var så jävla bäst idag! Usch vad bra det kändes. I dressyren har det känts rätt halvdant ett bra tag, så det var skönt att ett pass kändes grymt bra i alla fall.

Älskar att träna för Carina, för hon får en alltid att bli så nöjd med sig själv, och även om hästen går skit från början så löser hon alla problem så man tillslut blir nöjd ändå. Idag kändes det visserligen väldigt bra redan från början, men de småproblemen vi fick i traven löste hon tillslut också.

Galoppen var helt klockren. Han lyssnade så himla bra, och jag kunde samla honom hur bra som helst. Avbrotten till skritt var klockrena och jag hade lätt kunnat göra en asbra halt om jag velat. Tage är ju lite schizofren, så ibland gör han klockrena galopp-halter och ibland vill han verkligen inte, men nu känns det verkligen att han har blitt så himla mycket bättre i galoppen bara det senaste halvåret. Carina sa det också, att han har blivit rundare i galoppen. Ni ska bara veta hur stora problem vi hade med hans galopp i början. När vi skulle bryta av till trav så var jag tvungen att gå in på en så liten volt som möjligt, för han bara sprang och sprang.

Nej galoppen känns superbra nu. Men blir en sak bättre så kanske en annan sak blir sämre, och så är det med traven nu. Måste börja jobba mer med den, för han saknar framåtbjudningen i den och blir då lätt ostadig, vilket leder till att min sits brister. Hard work to do!

Jag älskar mitt "fuxkackel" som Carina så snällt kallade honom efter att sett filmen då han nästan sparkade av mig på hoppträningen förra veckan.


Imöra ska jag rida Taggbollen på morgonen innan skolan. Börjar 13.45 på fredagar, så himla gött! Det blir en uteritt så han kan ladda upp ordentligt innan tävlingen på söndag.

/ Emma

 

Kommentarer
ELin säger:

2010-04-29 | 22:59:18
elin säger:

Lyckatill på Söndag! kul att det går så bra för dig :)::)

2010-04-29 | 22:59:48
Bloggadress: http://smiffie.blogg.se/
emelie säger:

Vad roligt att det gick så bra !! :D

Vad ska du göra i helgen då ? :)

2010-04-30 | 15:16:31
Bloggadress: http://thelifebyemelie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: